Ruzinov Cup 2016

Újabb 2 arany és 2 ezüstérem, ezúttal Pozsonyból!

Ruzinov Cup 2016

Szlovákia, Pozsony


Alig egy héttel a halásztelki nemzetközi női verseny után már újra ringbe léptek lányaink, mégpedig Pozsonyban, ahol 2016. augusztus 26-27.-én rendezték meg az I. Ruzinov Kupát. A versenyen szlovák, cseh és szerb csapatok indultak. Magyarországot a Vecsés SE képviselte 4 fővel.

A csapat:

Junior 50 kg Fazekas Orsolya
Junior 52 kg Kiss Bettina
Elit 51 kg Pap Zsófia
Elit 57 kg Szűcs Szabina

Az eredmények:

Fazekas Orsolya– Zorana Nikolic Szerbia 2:1
Orsi elég bizonytalanul kezdett, az első menet el is ment. A második menettől azonban magára talált, és a végére meg tudta fordítani az eredményt, és így bejutott a döntőbe. Ha nem görcsösen bokszol, akkor fantasztikus teljesítményre képes.

Fazekas Orsolya– Rebeka Skopalova Szlovákia WO
A döntőben a szlovák lány nem állt ki, így mérkőzés nélkül lett aranyérmes Orsi.

Kiss Bettina-Anastasija Stevanovic Szerbia TKO 2. menet
Bettit 52 kg-ban szerettük volna bokszoltatni, de sajnos csak 54 kg-ban volt ellenfél. Mindkét lány harcosan kezdett, oda-vissza mentek a találatok. A második menetben Betti amúgy is fájós orrát találta el az ellenfél, ezért a komolyabb sérülés elkerülése érdekében kivettük őt a küzdelemből. A 14 éves Bettinek áprilisban volt az első mérkőzése, most már 8 mérkőzésnél jár. Harcossága alapján komoly eredményeket érhet még el, ezt nem szabad egy sérüléssel kockáztatni.

Pap Zsófia-Petra Lastovková Csehország 0:3
Zsófi most is 51 kg-ban versenyzett. Sajnos nehéz 48 kg-ban ellenfelet találni, ezért folyamatosan nagyobb ellenfelekkel kell küzdenie. Zsófi most egy kicsit álmos volt, így szép csendben elment a mérkőzés. Másnap azért még bokszolt egy edzőmérkőzést. Legközelebb Prágában már 48 kg-ban próbálja megszerezni a győzelmet.

Szűcs Szabina-Jelena Mitrovic Szerbia TKO 2. menet
Szabinát feljebb vittük egy súllyal, hogy nagyobb terhelést kapjon. Sajnos a szerb lány is csak 1 menetet bírt, a szünetben feladták a mérkőzést. Ezért az egy menetért is hálásak vagyunk a szerb lánynak, mert a novemberi EB előtt minden mérkőzés fontos nekünk.

Köszönettel tartozunk a Boksz Club Ruzinov 821-nek a meghívásért és a vendéglátásért. A verseny teljes ideje alatt érezhető volt a vendégszeretetük, és mi jól éreztük magunkat a két napon. Reméljük, mihamarabb mi is vendégül tudjuk látni a pozsonyi csapatot Vecsésen.

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.