Aranyérmekkel kezdtük az idei évet is!

6. Nations Cup

Vrbas, Szerbia 2017. január 10-15.

20 ország 129 versenyzője mérlegelt be a 2017-es év első „A” kategóriás AIBA versenyére, ahol első ízben léptek ringbe az új szabályok szerint az ifjúsági és elit női ökölvívók. A történelmi 3×3 perces mérkőzést elit 48 kg-ban az orosz Yulia Chumgalakova nyerte a kazah Turlubayeva ellen. Az első magyar 3×3 perces mérkőzést az elit Szűcs Szabina győzelemmel zárta az indiai Shiksha ellen.

A legerősebb csapattal az orosz, kazah és indiai válogatott érkezett, de komoly versenyzőkkel szerepelt Kína és Svédország is.

A Pest megyei régió csapata:
Junior:
50 kg Tarnóczy Tamara Vecsés (ezüstérem)
50 kg Fábián Marija CVSE (bronzérem)
52 kg Kiss Bettina Vecsés (aranyérem)
57 kg Hőlaki Emese Halásztelek (bronzérem)
Ifjúsági:
81+kg Juhász Adrienn Vecsés (aranyérem)
Elit:
48 kg Pap Zsófia Vecsés (V. hely)
54 kg Szűcs Szabina Vecsés (bronzérem)
Edző/csapatvezető: Seres Attila

A csapatunk eredménye:

Junior 50 kg: Az elődöntőben Fábián Marija nem bírt a magas szerb Dragiceviccel, a döntőben pedig Tarnóczy Tamara a nagy bizonyítási vágy miatt kicsit magának nehezítette meg a mérkőzést, végül szoros meccs után ezüstérmet szerzett. Marija edzőmérkőzést vívott még egy lengyel versenyzővel.

Junior 52 kg: Kiss Bettina az elődöntőben a montenegrói Radenovicot győzte le egyhangú pontozással, majd a döntőben esélyt sem adott a kazah Esbergenova-nak, a harmadik számolás után az edzők feladták a küzdelmet.

Junior 57 kg: Hőlaki Emese az elődöntőben a későbbi győztes orosz Glebova ellen lépett ringbe. Az elszántság nem hiányzott, azonban a tudáskülönbség még nagy volt az orosz javára, így bronzéremmel zárt a halásztelki lány. Versenyen kívül sikerült 3 menetet sparringolni egy másik orosz versenyzővel, ami sokkal jobban sikerült mint a mérkőzés.

Ifjúsági 81+kg: Juhász Adrienn súlyában egy kazah induló volt, de mi ennek is örültünk, hiszen nagyon nehéz az EB ezüstérmes Adriennek ellenfelet találni. Adrienn jól bírta a 3 perces meneteket, és megérdemelten nyerte meg a tornát.

Elit 48 kg: Pap Zsófia rögtön az első mérkőzésen a világbajnok Chumgalakovával került össze. Zsófi végig támadott, de az orosz versenyző rutinosan visszakontrázott, így végül egyhangú pontozással egy tisztes helytállás után kikaptunk. Zsófinak lehetősége volt még sparringolni egy szerb versenyzővel is.

Elit 54 kg: Szűcs Szabina a 4 közé jutásért az indiai Shiksa ellen tudott fontos győzelmet szerezni egy harcos meccsen, majd a döntőbe jutásért egy érzésre sokkal simább mérkőzésünket kapott meg a kazah Tuyakbay, aki ráadásul a döntőben már ki sem állt. Így kicsit mérgesen és bronzéremmel zárta Szabina a tornát.

A csapat tehát 2 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel zárta a tornát, valamint a junior csapatversenyben Kazahsztán és Oroszország mögött a harmadik helyen végeztünk.

A mérkőzések az alábbi linken nézhetőek vissza:

Legközelebb lányaink február 2-6 között a svédországi Golden Girl Tornán vesznek részt, ami a világ legnagyobb női tornája, a fiúk pedig február 18-án az angliai Boltonban lépnek ringbe.

Hajrá Vecsés!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.