Antalya VB 2011. A sorsolás

A mai nappal kezdetét vette az I. Junior és Ifi Női Ökölvívó Világbajnokság.  Ma még csak a mérlegelésé és a sorsolásé volt a főszerep. A tornára 41 ország 241 versenyzője érkezett, amelyből 105 junior korcsoportban, míg 136 az ifjúsági kategóriában lép a szorítóba. A kezdeti zűrzavar és tolongás ellenére viszonylag gyorsan és hiba nélkül lebonyolódott a mérlegelés és az orvosi vizsgálat, ahol a magyar csapat tagjaként érkező dr. Altmár Erika is doktori feladatokat látott el illetve lát el a verseny egész ideje alatt. A sorsolásra az AIBA elnöke dr.Ching-Kuo Wu is megérkezett. Köszöntötte a résztvevőket ezen a történelmi eseményen és kiemelte a női ökölvívás fontosságát, az Olimpiára való felkerülését, amelynek nagy szerepe volt abban, hogy az utánpótlás korú lányoknak világversenyt rendezzenek most. Hangsúlyozta, hogy az AIBA számára a férfi és a női ökölvívók ugyanolyan fontosak, értékesek. A sorsolást a Világbajnokság technikai ellenőre az AIBA női bizottságának elnöke Manisha Malhotra vezényelte le.

Sorsolás:
Junior
50kg (9 induló)
Fadgyas Vivien – Demil Ulkur (TUR)
Vivien 26-án lép ringbe a hazai versenyző ellen, győzelme esetén a legjobb négybe kerül.

54kg (11 induló)
Nagy Kornélia Kitti – Lai An-Li (TPE) 16 között.

63kg (8 induló)
Csősz Nikolett – Buckley Lisa (IRL) 8 között.

Ifjúsági
48kg (19 induló)
Chimoto Mizuki (JPN) – Váry Lili
Lili 25-én lép ringbe és győzelme esetén a legjobb nyolc közé kerül. Lili mezőnye az egyik legnépesebb, ennél többen (23 fő) csak az ifi 51 kg-ban indultak.

54kg (15 induló)
Niu Lili (CHN) – Kalderás Erika 16 között.

57kg (15 induló)
Voroblevska Halyna (UKR) – Csombor Vivien 16 között.

60kg (14 induló)
Vetró Gabriella – Berghult Patricia (SWE) 16 között.

64kg (13 induló)
Bengernó Viktória – Bauderlique Lea (FRA) 16 között.

75kg (13 induló)
Pesti Beatrix – Scheurich Sarah (GER) 16 között.

Az elkövetkezendő egy hét folyamán végig két programban zajlanak majd a mérkőzések egyszerre két szorítóban, egyedül a döntők kerülnek egy ringben megrendezésre.
A holnapi nap két versenyzőnk a junior Nagy Kitti és az ifi Pesti Beatrix által leszünk érdekeltek. Kitti a 12.00-kor kezdődő programban, míg Bea a 16.00-kor kezdődőben húz majd kesztyűt.

A vecsési lányok jó formában és jó hangulatban várják, hogy végre a világbajnokságon is bizonyítsák felkészültségüket.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.