VSE Ökölvívó Szakosztály


Hírek


Március

Márciusban megkezdtük a felkészülést a Kaposváron április 20-23. között megrendezett Diák Olimpiára. Először  egy szintfelmérő edzőmérkőzéssel kezdtünk, amire a Maccabi Vac (Klein Csaba) vezetésével örömmel vette a meghívást, így március 02-án a vecsési versenyzők kiegészítve a 9 fős Maccabi csapattal egy nagyon jó hangulatú, közös kesztyűs edzésen vettek részt, amin nagyon hasznos volt mindkét csapat számára.

Március 11-13 között Szlovákiában, Galántán megrendezett Junior Olimpiai Reménységek Tornáján (66 kg) Albert Béla képviselte Hazánkat és Városunkat. Béci a döntőben sajnos vereséget szenvedett egy jól felkészült hazai versenyzőtől, így második helyezést ért el.
Élete első válogatott szereplésén máris érmet szerzett, ami bíztató a jövőre nézve.

Március 23.

Újabb edzőmérkőzés Vecsésen, szintén a Maccabi 7 fő (Klein Csaba) és a szorosan hozzánk kötődő, újonnan megalakult Ercsi Box Club 6 fő (Váry István) részvételével. Ez az edzés inkább a közös gyakorlásról szólt, mivel egy hétre rá egy komoly erőpróba várt a fiúkra. Az edzőmérkőzést követően kezdtük el a felkészülést heti 5 edzéssel az Országos Diák Olimpiára. Kedden és csütörtökön csak a versenyzőknek tartottunk edzést.

Március 30.

Edzőmérkőzés, 4 vendégcsapat

–         Halásztelek                                    3 fő,     edző Ambrus Zoltán

–         Pesterzsébet                                  7 fő,     edző Horváth Gyula

–         Piton Box Club (Ráckeve)        6 fő,     edző Binger Attila

–         Maccabi Vac                                  2 fő,     edző Klein Csaba

Ezen az edzőmeccsen mind a versenyzők, mind az edzők már-már igazi versenyhangulatban voltak, és mindent megtettek a győzelemért, így igazán kemény mérkőzések voltak. Szerencsére, mindenkinek volt ellenfele és éles helyzetben is láttuk, hogy melyik versenyzőnk milyen állapotban van. Versenyzőink jó felkészültségről tettek tanúságot.

Április

Április 15-17. között rendezték meg a Budapest Bajnokságot, az UTE Megyeri úti termében. Ide főleg azokkal indultunk, akinek a Diák Olimpia előtt mérkőzésre volt szüksége, és az ifjúsági és felnőtt versenyzőinkkel.

Hét fővel vágtunk neki a versenynek.

Abai János (serdülő 56 kg): ezüstérmet nyert

Szakács Alex (junior 52 kg): két Vasasos versenyzőt utasítva maga mögé, Budapest Bajnok lett.

Berki Ferenc (junior 63 kg): sajnos kikapott a selejtezőben, így érem nélkül zárta a versenyt.

Cservák Ádám (ifjúsági 60 kg): élete első versenyén nagy küzdeni akarásról téve tanulságot, ezüstérmet nyert.

Végh Benjámin (ifjúsági 81 kg): a döntőig szépen menetelt, ahol szoros csatában kapott ki a zuglói ellenfelétől, így ezüstérmes lett.

Kovács László (ifjúsági +91 kg): Laci a döntőben legyőzte a rutinosabb ráckevei ellenfelet, így Budapest Bajnok lett.

Csibi Gyula (felnőtt 75 kg): Gyuszi két év kihagyás után kezdett versenyezni, és az  elődöntőben nagyon szoros mérkőzésen kapott ki ellenfelétől, így harmadik helyezést ért el.

A Budapest Bajnokságot 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel zártuk.

Diák Olimpia, Kaposvár (6 vecsési érmes!)

Április 20-án 11 fővel vágtunk neki a kaposvári megmérettetésnek.

A szállásunk csodálatos környezetben, Kaposvártól 20 km-re, Bánya községben volt. Az idő szinte nyárias volt, a csapat felkészült és jó hangulatban várta a versenyt.

Szállás

Résztvevők:

Serdülő Lőczi Gergő Junior Váry Attila
Fitos Kornél Szakács Alex
Varga Dávid Horváth Dániel
Papi Bence Berki Ferenc
Abai János Albert Béla

Mivel a felkészülés nagyon jól sikerült, így bizakodva vártuk a sorsolást és a versenyt.

Eredményeink:Lőczi Gergő (38,50 kg): nagyon harcosan, utasításokat betartva 3 győztes mérkőzéssel (kanizsai, tatabányai, debreceni ellenfelek legyőzésével) jutott el a döntőig, ahol hatalmas csatában, a kiskunfélegyházai ellenféltől sajnos vereséget szenvedett, így második helyezést ért el.

Fitos Kornél (43 kg): kicsit elragadta a verseny izgalma, így egy verhető ellenféltől kapott ki a selejtezők során, így helyezetlen lett.

Varga Dávid (52 kg): petőfibányai ellenfelétől 3-2 arányú vereséget szenvedett. Talán, ha a végén kicsit összeszedi magát, és elhiszi, hogy győzhet, akkor megnyerhette volna a mérkőzést. Az ellenfele harmadik helyezést ért el a verseny folyamán.

Papi Bence (54 kg): először egy egri versenyzőt késztetett feladásra az első menetben. Az elődöntőben nagy csatában győzte le a BBK-s ellenfelét, nagyon fegyelmezetten, harcosan boxolt. A döntőben 5-0 –s győzelmet aratott, így Országos Diák Olimpia Bajnok lett. Bence a versenyen végig magabiztosan, harcosan boxolt, feladásos és egyhangú pontozásos győzelmek vezettek a Bajnoki Címéig.

Abai János: első mérkőzésén egy szombathelyi versenyző edzője feladta ellene a küzdelmet az első menetben. Az elődöntően egyhangú pontozással verte Edőcsös ellenfelét. A döntőben 5-0 arányú vereséget szenvedett, így második helyezést ért el.

Benik Viktor (56 kg): békési ellenfele edzője feladta a mérkőzést ellene. Az elődöntőben Viktor nagy csatában kapott ki a kaposvári ellenfelétől, így harmadik helyen zárta a versenyt. Az ellenfele a döntőben győzött, így Bajnok lett.

Váry Attila (46 kg): első nap egyhangú pontozással győzött paksi ellenfele felett. Sajnos, a sorsolás szeszélye folytán a második napon összekerült a súlycsoport válogatottjával, és a bírók a pesterzsébeti versenyzőt látták jobbnak, 3-2-es arányú pontozással. Attila jól boxolt, egy kiegyenlített meccsen szenvedett vereséget, elkeseredésre semmi oka.

Szakács Alex (52 kg): első nap feladásra kényszerítette győri ellenfelét, a második napon 4-1 arányú vereséget szenvedett a válogatott kerettag Vasasos ellenfelével szemben, így helyezetlen maradt.

Horváth Dániel (60 kg): első nap döntő fölénnyel verte miskolci ellenfelét. Második nap nagyon jól boxolt a rutinos szegedi ellenfelével szemben, amikor (szerintem elhamarkodottan) az orvos orrvérzésért beszüntette a mérkőzést, amin még az ellenfél és az edzője is csodálkozott.

Berki Ferenc (63 kg): második napon egyhangú pontozással győzte le a debreceni ellenfelét. Az elődöntőben 5-0 arányú pontozással verte KSI-s ellenfelét. A döntőben 4-1 arányú vereséget szenvedett Vasasos ellenfelétől, így második helyezést ért el.

Albert Béla (66 kg): A verseny első napján már az első menetben feladta ellene a küzdelmet a dombóvári ellenfelének edzője. Második nap egy nagyon jó debreceni ellenfelet győzött le a második menetben, döntő fölénnyel. Az elődöntőben Központi Sportiskolás ellenfelet győzött le egyhangú pontozással. A döntőben 4-1 arányú pontozással győzte le a másik ágon döntőbe került debreceni ellenfelét (aki 2010-ben Diák Olimpia- és Magyar Bajnok volt), így Béci Országos Diák Olimpia Bajnok lett. Nagyon magabiztosan, fegyelmezetten boxolt, megérdemelten lett bajnok.

A számunkra nagyon eredményes Diák Olimpiát 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel zártuk.

Albert Béla Diák Olimpia Bajnok

Papi Bence Diák Olimpiai Bajnok

"A vecsési Csapat"

Külön köszönet Mikus Ferenc edzőkollégámnak a felkészülésben és a versenyen nyújtott segítségéért!

Következő versenyek:

Id. Süllős Gyula Meghívásos Centenáriumi Ökölvívó Emlékverseny

Helyszín: Budapest, Fáy utcai Sportcsarnok (VASAS)

2011. május 07-08.

Résztvevő versenyzőnk: Albert Béla

Bizalom Kupa Vecsési Forduló

Helyszín: Vecsés, Falusi Általános Iskola (Fő út 90-92.)

2011. május 14.

Minden korosztályból indul vecsési versenyző, valamint bemutató mérkőzések a kezdők részvételével.

Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékverseny

Eger, Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok (Érsekkert)

2011. május 19-21.

Serdülő és junior korcsoportú verseny. A kaposvári Diák Olimpián résztvevő 11 versenyzőnk vesz részt.

Varga

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.