Olaszországban bokszoltak lányaink

Olaszországban bokszoltak lányaink

Ha nyár akkor Olaszország mondhatnánk, hiszen 2008 óta folyamatosan vendégeskedünk egy-egy verseny erejéig ebben a gyönyörű mediterrán országban.
Július 1.-én a Rimini melletti üdülővárosban, Bellaria Igea Marinán lépett ringbe a magyar csapat. A “La Notte Rosa” nevű 3 napos rendezvény keretén belül hirdették meg az “Emilia Romagna vs Hungary” ökölvívó találkozót 9 pár résztvételével. Az olasz csapat az Emilia Romagna tartomány csapataiból állt össze, a versenyzők Ancona, Ferrara, Ravenna, Monteclarense és Santarcangelo városok klubjaiból érkeztek.
A magyar csapatban ismét a fiatalok kaptak lehetőséget, a 9 főből 5 ifjúsági, 2 pedig első éves felnőtt volt. A találkozó célja részünkről a fiatalok nemzetközi mezőnyben történő kipróbálása, megmérettetése volt. A vecsési csapatot Váry Lili és Vennes Dzsenifer képviselte.

A magyar csapat:
51 kg Váry Lili Vecsés SE
51 kg Beri Krisztina DTE
54 kg Varga Izabella Vasas-Süllős
57 kg Bordás Annamária Full-Contact
57 kg Csombor Vivien KSI
57 kg Vennes Dzsenifer Vecsés SE
60 kg Vetró Gabriella Honvéd-Sashegy
64 kg Kozma Anita Halas Box Club
69 kg Nagy Bianka Szeged BC

Csapatvezető: Seres Attila
Edzők: Zöld Ferenc, Csík Csaba
Bíró: Kádár Sándor

A mérkőzés helyszíne a tengerparton volt a strand mellett, így igazán szép környezetben léphettek ringbe a lányok. A verseny előtt a város polgármestere Enzo Ciccarelli Úr köszöntötte a ringben a magyar csapatot, és mindenkinek egy emléklapot adott át, ami szép gesztus volt. Az este 10 órakor kezdődő találkozóra többezer turista volt kíváncsi, ez a magyar lányok egy részének szokatlan volt, hiszen sajnos nálunk nem ehhez vannak szokva, de ez inkább pozitívan hatott rájuk.

A mérkőzések:

51 kg Lisa Brighi-Váry Lili
Váry 48 kg-os ellenfele nem jött el, így 51 kg-ban lépett ringbe a 9 meccses Brighi ellen. Szerencsére a súlyváltás nem okozott gondott a magyar lánynak, a mérkőzést egyhangú pontozással nyerte.

54 kg Laura Fiori-Vennes Dzsenifer
Két azonos szintű versenyző lépett ringbe, hiszen az olasz lánynak 22, Vennesnek pedig 24 mérkőzése volt eddig hasonló eredményekkel. Dzseni majdnem egy fejjel magasabb volt ellenfelénél, ezt kihasználva távolról egyenesekkel gyűjtögette a pontokat. Az olasz lány csak akkor tudta zavarba hozni versenyzőnket, ha közel engedte magához. A mérkőzés érdekessége, hogy a ringben az olasz lány kezét emelték fel, a könyvbe azonban Vennes győzelmét írták be. Ez a “gesztus” a közönségnek szólt, mi nem voltunk elragadtatva tőle.

További eredmények (vastagon a győztes neve)
51 kg Elisa Cumini-Beri Krisztina Debrecen TE
54 kg Francesca Cani-Varga Izabella Vasas-Süllős
64 kg Iuculano Sara Elisa-Kozma Anita Halas BC
57 kg Terry Gordini-Bordás Annamária Full-Contact Szeged
69 kg Silvia Bortot-Nagy Bianka Szeged BC
60 kg Kusiak Dorota-Vetró Gabriella Honvéd Sashegy
57 kg Federica Cosenza-Csombor Vivien KSI

A mérkőzések után vendéglátóink díszvacsorán látták vendégül csapatunkat, ahol egy nagy bokszkesztyű díszitéses tortával is kedveskedtek.
Összeségében pozitív tapasztalatokkal zártuk a kirándulást, az utánpótlás nevelés jó irányba halad hazánkban. Ennek bizonyítéka az utánpótlás VB-n szerzett három érem, és a mostani szereplés is.

Seres Attila
csapatvezető

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.