Női OB 2011

III.Junior és XV. Elit Női Ökölvívó OB
Hódmezővásárhely 2011. november 24-27.

Az idei évben az ország déli részében került megrendezésre a női OB. A junioroknál 30 a felnőtteknél pedig 62 induló  nevezett be a bajnokságra. A vecsési csapat 5 lánnyal vágott neki a versenynek, és a végén 1 arany, 2 ezüst és 1 bronzéremmel tértünk haza. Az eredményekkel nem minden esetben értettünk egyet, de ezzel nem csak mi voltunk így. Született néhány igencsak vitatható végeredmény az idei OB-n. Ennek az egyik oka lehet az is, hogy nagyon sok kezdő bíró működött közre a bajnokságon, mivel sajnos az utóbbi időben nagyon megcsappant az ökölvívó bírók létszáma.

A részletes beszámoló:

Juniorok:

52 kg Fadgyas Vivien
Vivien a 2010-es évben elsőéves juniorként már megszerezte a magyar bajnoki címet, így tőle egyértelműen az aranyérem volt az elvárás.
Elődöntő:
Fadgyas Vivien-Sáska Henrietta DVSC RSC 2.m.
Vivien a tavalyi OB-n már megverte döntő fölénnyel a debreceni versenyzőt, most sem volt kérdéses a győzelme. Bár a debreceni lány ügyesen kezdett, Vivi hatalmas ütései hamar eszébe juttaták a tavalyi emlékeket, és már az első menet végére magadta magát. A második számolástól csak a gong mentette meg, de a második menet elején vége lett a mérkőzésnek.
Döntő:
Fadgyas Vivien- Gál Mónika Szeged BC 5:0
Vivienen elég izgatottan várta az összecsapást, hiszen mindenki az egyértelmű győzelmet várta tőle, és ez szemmel láthatólag nyomasztotta. Szerencsére a mérkőzés kezdetére már egyenesbe került, és sima pontozásos győzelmet aratott az egyébként nagyon harcias és elszánt szegedi lány ellen. Vivi ezzel a győzelemmel megszerezte második magyar bajnoki címét!

54 kg Faragó Orsolya
Solya mindenképp aranyéremmel szeretett volna hazatérni, de a végén meg kellett elégednie a bronzéremmel.
Faragó Orsolya- Dittrich Éva Dóra BC 1:4
Sajnos azt kell hogy mondjam, Solya mélyen a tudása alatt bokszolt az elődöntőben. A győri lánnyal már kétszer bokszolt a bajnokság előtt, és egyszer sem okozott gondot neki, most mégis simán kikapott tőle. Magasan kellett volna nyernie az OB-t.

Felnőttek:

48 kg Váry Lili
Lili 17 évesen a legfiatalabb induló volt a felnőttek mezőnyében, a szakvezetés mégis a döntőbe várta az eddigi eredményei alapján.
Negyeddöntő:
Váry Lili- Németh Csilla DVSC 5:0
Lili simán jutott az elődöntőbe, mivel a debreceni lányon az edzéshiány jelei mutatkoztak már az első menettől. Csilla ennél sokkal harcosabb, ha jó formában van.
Elődöntő:
Váry Lili- Barankai Virginia 5:0
Bár az eredmény alapján sima meccsnek tűnik, a valóságban a Várpalota színeiben versenyző Virginia az egész mérkőzésen erőszakosan, kellemetlenül támadott. Lili fogadó egyeneseivel pontozta ki az ellenfelét, akinek a támadások mellett szerencsére már nem maradt a védekezésre is energiája.
Döntő:
Váry Lili-Böde Anita 0:5
A döntőben Lilinek jobban feküdt Anita stílusa, azonban sok volt a kettős találat. Bár én Lili ütéseit éreztem hangsúlyosabbnak és pontosabbnak, a végén a bírók az Edőcs BC versenyzőjét látták jobbnak, így Lili élete első felnőtt  bajnokságán az ezüstéremmel kellett hogy beérje.

54 kg Vennes Dzsenifer
Lilihez hasonlóan Dzsenit is kiemelte a szakvezetés, hogy a két esélyes (a másik Némedi Csilla Sopron) csak a döntőben találkozzon. Persze addig el is kellett jutni.
Negyeddöntő:
Vennes Dzsenifer- Batyi Barbara Haladás 5:0
Dzseni iskolaboksszal hozta a mérkőzést, az ellenfele csak statisztálni tudott.
Elődöntő:
Vennes Dzsenifer- Kecskeméti Imola Hódmezővásárhely AB 3. menet
Dzseni a tavalyi magyaron a negyeddöntőben találkozott Imolával, akkor fél menet alatt győzött, most két menet után edzője feladta a mérkőzést. Imola határozottan fejlődött tavaly óta, de Dzseni egyenlőre még sok neki.
Döntő:
Vennes Dzsenifer- Némedi Csilla Gyevát Sopron 0:5
Dzseni már háromszor bokszolt Csillával, és az eddigi meccseket mindig a soproni válogatott lány nyerte. Véleményem szerint Dzseni most jobb volt, de a végén a bírók most is a soproni lányt látták jobbnak. Dzseninek ez az ezüstérem az eddigi legjobb eredménye, amiért minden elismerést megérdemel.

60 kg Horváth Ramóna
Rami az idei évben az olimpiai súlyban próbált szerencsét, amelyik az egyik legerősebb a mezőnyben.
Negyeddöntő:
Horváth Ramóna- Jova Alíz EÁS 1:4
Rami nyugodtan, könnyedén bokszolt minden görcs nélkül, szemmel láthatóan élvezte a bunyót. Valószínűleg a kézzel levédett ütésekre is pontokat adtak a bírók, mert a végén a pontozólapokon 1 pont különbséggel nyert Jova. Sajnos Rami erről az OB-ről is érem nélkül tért haza, pedig a teljesítménye alapján mindenképp megérdemelte volna.

A végeredmény mellett azonban sikernek könyvelhető el, hogy bokszolóink teljesítménye elnyerte a szakvezetés tetszését. Váry Lili eddig is az ifi válogatott biztos tagja volt, most azonban Vennes Dzsenifer is bekerült a felnőtt válogatott keretbe, és Fadgyas Vivien is bizonyíthat jövőre az ifi 51 kg-os súlycsoportban. Lányainknak a 2012. évi első válogatott szereplés nem várat sokáig magára, hiszen már január második hetében Szerbiába utaznak, ahol rövid edzőtáborozás után egy nemzetközi tornán vesznek részt.

Gratulálunk versenyzőinknek!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.