I. Woman Cup-Szerbia

I. International Woman Cup
Szerbia-Sombor 2012. január 10-15.

Hamar elkezdődött az idei versenyszezon a lányoknak, hiszen már az alapozó időszak alatt ringbe léptek Zomborban, ahol 17 ország részvételével rendeztek nemzetközi tornát. A magyar és a házigazda szerb válogatott mellett ringbe léptek még Oroszország, Kazahsztán, Ciprus, Görögország, Lengyelország, Hollandia, Belgium, Csehország, Új Zéland, Marokkó, Spanyolország, Olaszország,Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina versenyzői is.

Magyarország 20 versenyzővel vágott neki a viadalnak, ilyen nagy létszámban még a kazah csapat szerepelt a tornán, így nem csoda, hogy a mérkőzések nagy része magyar-kazah összecsapás volt.
Vecsésről 3 lány szerepelt a válogatottban: ifi 48 kg Váry Lili, ifi 51 kg Fadgyas Vivien, felnőtt 54 kg Vennes Dzsenifer.

Váry Lili az elődöntőben, a kazah Abdrembaeva Amina ellen lépett ringbe. A kellemetlen stílusú lány ellenszerét nehezen találta Lili, így a második menet végén még 3:2 arányban vesztésre álltunk, azonban a harmadik menettől beindult a pofongyártás, és a végén sima 10:4 arányú pontozással jutott Lili a döntőbe. A másik ágon Barankai Virginia is sikeresen jutott túl kazah ellenfelén, így magyar házidöntőre került sor. Lili eddig négyszer bokszolt a fehérvári lánnyal, és mindig győztesen hagyta el a ringet, most azonban Virginia egy hajszállal jobbnak bizonyult, és 2:1-es pontozással megnyerte a tornát, Lili pedig egy ezüstéremmel lett gazdagabb.

Fadgyas Viviennek több mint 4 kg-ot kellett fogyasztania a meccs előtt, emiatt eléggé legyengült az elődöntőre, ahol a kazah Khojabekova Aizham várt rá. Vivi jól kezdett, a második menet végén még vezettünk, a harmadik menetben is csak 1 pont volt a különbség, az utolsó menetre azonban elkészült Vivi az erejével, és végül 11:5-re elvesztette a mérkőzést, így bronzéremmel zárta a viadalt.

Vennes Dzsenifer
az elődöntőben a marokkói Ez-Zahraoui Zohra ellen lépett ringbe, azonban a fizikálisan jóval erősebb afrikai lányt nem tudta hatékonyan megállítani, így a 3 menetben döntő fölénnyel győzött a marokkói versenyző. Dzseni is bronzéremmel zárta az idei első nemzetközi tornát.

Visszatérve az edzőterembe folytatjuk a félbehagyott alapozást és erősítést, remélve hogy a következő megmérettetésre már 100%-os formában lesznek lányaink.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.