Junior EB-Szófia 2. nap

Bár versenyzőnk, Váry Attila már kiesett, de 5 magyar még versenyben van a Junior EB-n.

Már a nyolcaddöntők jönnek a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságon

Könnyű Richárd remek bemutatkozása

A junior Európa-bajnokság második versenynapján három magyar versenyzőnek volt jelenése, és közülük ketten vereséget szenvedtek, míg az egri Könnyű Richárd sikerrel abszolválta a bemutatkozását a bolgár fővárosban.

Nagy reményekkel vágott neki a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságnak a magyar válogatott egyik legtehetségesebb tagja, Könnyű Richárd. Az egriek 57 kilós reménysége azonnal komoly feladatot kapott a nyolcaddöntőbe jutásért, ugyanis a rendező ország aktuális bajnoka Alekszandar Alekszandrov ellen kellett ringbe lépnie. Könnyű végig irányította a mérkőzést, és végül 15:8 arányú pontozással jutott a legjobb tizenhat közé élete harmadik nagy világversenyén. Fontos megjegyeznünk, abszolút nem lehetett észlelni a pontozóknál, hogy a magyar fiú a hazaiak egyik legjobbja ellen bokszolt. Richárd legközelebb a németek tavalyi junior vb-negyeddöntőse, Wladyslaw Baryshnik ellen bokszol, reméljük, hasonló sikerrel.

Sajnos a másik két szorítóba lépett magyar fiú – a debreceni junior Eb-bronzérmes Komor László (+80 kg) és Grósz Zoltán (80 kg) – egyaránt vereséget szenvedett. Komort a német Domenik Thiemke verte 13-11-es pontozással, míg Grószt a harmadik menetben sérülés miatt leléptették a bolgár Blagoj Najdenov ellen.

A harmadik versenynap magyar érdekeltségű párosításai

46 kg: Horváth Patrik – Daniel Aszenov (bolgár) a 8 közé jutásért

48 kg: Karvaly Zsolt – Jason McKay (ír) a 8 közé jutásért

50 kg: Bányai Arnold – Alexandru Giurgea (román) a 8 közé jutásért

57 kg: Könnyű Richárd – Wladyslaw Baryshnik (német) a 8 közé jutásért

Forrás: MÖSZ/B.Molnár László

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.