Junior EB-Szófia 3. nap

Egyre színvonalasabb csaták a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságon

Bányai Arnold már a nyolc között


A szófiai junior Európa-bajnokság harmadik versenynapján, ahol a tét a legjobb nyolc közé jutás volt, négy magyar ökölvívó lépett ringbe. Sajnos közülük csak az 50 kilós reménység, Bányai Arnold jutott be a legjobb nyolc közé, míg hárman elbúcsúztak a további küzdelmektől.

Tegnap négy magyar fiatal lépett szorítóba, hogy a sikerrel megvívott mérkőzést követően már csak egy lépésre legyenek az éremtől. Az Utánpótlás Olimpián aranyérmes kiskunfélegyházi Bányai Arnold (50 kg) fiatal kora ellenére érett ökölvívással rukkolt elő a román Alexandru Giurgea ellen, és a magyar tábor örömére 14-9 arányú pontozásos győzelmet aratott. Arnold ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, és a negyeddöntőben a serdülő Eb-bronzérmes bolgár Katin Aszenov ellen bokszol.

A másik három magyar ökölvívó sajnos nem követte Bányait a nyolc közé. A paksi Horváth Patrik (46 kg) abszolút újonc a nemzetközi mezőnyben, így a sajnos papírforma volt a 22-9-es veresége a kétszeres serdülő Eb-bronzérmes bolgár Daniel Aszenov ellen. A salgótarjáni Karvaly Zsolt (48 kg) az írek kétszeres junior nemzeti bajnoka Jason McKay ellen lépett ringbe, aki érvényesítette nagyobb ütőerejét, és a második menetben döntő fölénnyel nyert Karvaly ellen. Az egri Könnyű Richárd (57 kg) számára is végállomást jelentett a nyolcaddöntő, miután a németek junior Vb-negyeddöntőse, Wladyslaw Baryshnik ellen 22-16 arányú vereséget szenvedett.

Keddi párosítások:

63 kg: Bársony Bernárd – Luka Plantics (horvát) a 8 közé jutásért

66 kg: Ruszó András – Luka Prtenjaca (horvát) a 8 közé jutásért

70 kg: Tóth Ádám – Rolandas Megelinskas (litván) a 8 közé jutásért

75 kg: Kovács Zsolt – Denis Savdons (lett) a 8 közé jutásért

Forrás: MÖSZ/B.Molnár László

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.