London 2012- A sorsolás

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Kovács László szövetségi kapitány is elfogadhatónak tartja az olimpián induló Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) sorsolását

Verhető ellenfeleket kaptak az első fordulóban a magyar bokszolók

Ahogy azt nagyon szerették volna, Fortuna igencsak fogta a londoni olimpián induló három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) – kezét a ma délutáni sorsoláson. Valamennyien verhető ellenfelet kaptak az első fordulóban – bár Vargának igencsak kijutott a jóból –, így akár az is előfordulhat, hogy mindhárman érintettek lesznek a nyolcaddöntőben. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Kovács László szövetségi kapitány egyetért abban, hogyha álomszerűnek nem is, de rossznak semmiféleképpen sem nevezhető a sorsolás. Július 28-án, szombaton Harcsa a venezuelai Jose Alexander Espinosa Mena, egy nappal később Varga a litván Evaldas Petrauskas, míg jövő héten, kedden Káté az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed ellen kezdi meg a londoni szereplését.

Immár visszavonhatatlanul eljött az idő, és a londoni olimpiára kvótát szerzett három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) –holnap megkezdi menetelését. Mindhárom bunyós simán túljutott a mérlegelésen, valamennyien bőven hozták a súlyukat. Meg is lett a jutalmuk, hiszen a sorsoláson ezúttal mindhárman Fortuna kegyeltjei voltak.

A július 28-án, szombaton, magyar idő szerint 17 órakor kezdő Harcsa Zoltán (75 kg) a venezuelai Jose Alexander Espinosa Mena ellen lép szorítóba. Ha a 19 éves magyar ökölvívó nyer, akkor a nyolc közé jutásért a Mujandjae Kasuto (Namíbia) és a tadzsik Sobirdzhon Nazarov meccs győztesével találkozik.

„Még sosem láttam bokszolni a venezuelait, így egyelőre nem tudom, kivel hozott össze a sorsolás. Egy biztos, a dél-amerikai kvalifikációs tornán harmadik lett, ám ez sem változtat azon, hogy mindenképpen nyerni szeretnék ellene” – jelentette ki a 19 éves magyar ökölvívó.

A vasárnap este, 21.45-kor ringbe lépő Varga Miklós (60 kg) ugyan belehúzott a trabzoni kvalifikációs torna győztesével, az ifjúsági olimpiai bajnokkal és világbajnoki ezüstérmessel, a litván Evaldas Petrauskasszal, ám ha továbbjut, akkor a nyolcaddöntőben az Abdelkader Chadi (Algéria) és a török Fatih Keles találkozó győztesével csap össze.

„Alacsony, verekedős bunyós a litván, aki ráadásul Trabzonban első lett. Ezzel együtt verhető, fekszik nekem a stílusa. Amióta tudom, hogy vele bokszolok, már két meccsét meg is néztem videón. Egy biztos, nem félek tőle” – közölte a hajdúsámsoni bunyós.

Az augusztus 31-én, kedden 17 órától kezdő Káté Gyula (64 kg) ellenfele az egyiptomi Eslam Ahmed Ali Mohamed lesz, és továbbjutása esetén az általa a moszkvai Európa-bajnokságon legyőzött, az olimpián a 3. kiemelt olasz Vincenzo Mangiacapre ellen bokszolhat.

„Az afrikai kvalifikációs tornán szerzett bronzérmével jutott ki Londonba első ellenfelem. Az eredménysora alapján nem lehet rossz bunyós, a keddi meccsünkig néhány korábbi meccsét mindenképpen megnézünk videón, ám azt mondom, ha érmet akarok nyerni, akkor ezt az akadályt mindenképpen vennem kell” – árulta el a többszörös világ-, és Európa-bajnoki érmesünk, aki úgy érzi, egyelőre Fortuna kegyeltje, ugyanis a sérülései is teljesen rendbe jöttek, és a sorsolásra sem lehet egy rossz szava sem.

„Nem álomszerű, de egyáltalán nem nehéz sorsolást kaptak mindhárman, így akár valamennyien bejuthatnak a második fordulóba. Erős, jó fizikumú mindegyik ellenfél, de a mieink képesek lehetnek megoldani a feladatot” – fogalmazott percekkel a sorsolást követően Kovács László szövetségi kapitány, aki hozzátette, most tényleg nem panaszkodhatunk a sorsolásra.

Ugyanez a véleménye az egyelőre még itthon tartózkodó Csötönyi Sándornak is, aki az első körös ellenfelek ismeretében optimistán beszélt a három magyar ökölvívó továbbjutási esélyeiről.

„A sorsolás abszolút olyan ellenfeleket vetett a fiúk útjába, hogy ezt az itthon látott formájuk alapján meg kell oldaniuk. Bevallom, az ellenfelek ismeretében optimista vagyok a továbblépéseket illetően. Én sosem foglalkozom a továbbiakkal, arra ráérünk akkor, ha kiderül, a három bokszolónkból hányan érdekeltek a második fordulóban” – árulta el a MÖSZ elnöke.

Forrás: B.Molnár László/MÖSZ

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.