Lengyelországban jártak lányaink

VI. Szilézia Kupa Nemzetközi Női Ökölvívó Torna
Lengyelország, Gliwice 2011. szeptember 21-24.

10 utánpótlás korú versenyzővel indultunk útnak Lengyelországba a 9 ország részvételével megrendezett VI. Szilézia Kupára. A rendező Carbo Boks Gliwice több női versenyzőjét is elindította a tornán, köztük a felnőtt 75 kg-os Fidura Lidia-t és az ifi EB ezüstérmes Sandra Brodacka-t.
A magyar csapat az alábbi összeállításban utazott:
Junior:
48 kg Wurst Nikolett Fitt-Boksz Kőszeg
54 kg Faragó Orsolya Vecsés SE
57 kg Nagy Kitti NYVSC Big-Boxing
63 kg Csősz Nikolett Forgi Boksz Club
Ifjúsági:
48 kg Váry Lili Vecsés SE
51 kg Barankai Virginia Várpalota
57 kg Csombor Vivien KSI
60 kg Benke Sára Hranek BC
64 kg Bengernó Viktória PVSK
64 kg Kozma Anita Halasi BC
Csapatvezető: Seres Attila
Edzők: Nagy Lajos, Buncsek Zoltán
Bíró: Kaczmarski Róbert

A csapat szeptember 21.-én reggel 6 órakor indult Vecsésről a MÖSZ által biztosított busszal. Gliwicébe délután 16 órakor értünk, ahol gyorsan elintéztük a nevezést, mérlegelést, majd elfoglaltuk a szállásunkat a verseny helyszínétől 200 méterre lévő kollégiumban.
18 órakor kezdődött a technikai értekezlet az egyetem étkezdéjében. A sorsolásnál igyekeztek a szervezők a helyi illetve a lengyel versenyzőknek kedvezni, volt olyan súly ahol előbb mondták a kisorsolt számot, és utána a hozzá tartozó versenyző nevét, így az összes hazai versenyző erőnyerő volt. Ez minket különösebben nem zavart, mivel az utazás célja az volt, hogy minél több nemzetközi mérkőzést tudjunk biztosítani lányainknak. A sorsolás után kiderült, hogy egy súlyban sincsenek nyolcnál többen, így szerencsére az utazás napján senkinek nem kellett ringbe lépnie.
Résztvevő országok:
– Lengyelország
– Magyarország
– Szerbia
– Csehország
– Ukrajna
– Litvánia
– Oroszország
– Koszovó
– Belorusszia

Versenyzők száma: 100 fő
A vecsési versenyzők eredményei:
1.    versenynap szeptember 22.
Junior
54 kg Grygiel Grazyna (POL)– Faragó Orsolya (HUN) AB. 3. m.
Solya még kezdő versenyző, így neki a Magyar Bajnokság előtti tapasztalatszerzés volt a cél. Versenyzőnk jól kezdett, az első menetben kemény csatát vívott a rendkívül erős lengyel lánnyal, a második menet végére azonban teljesen elfáradt így a 3. menet elején feladtuk a mérkőzést. Ellenfele a további mérkőzéseit is magabiztosan nyerte, megszerezve az elsőséget.

Ifjúsági:
48 kg Burdzic Mirela (SERB)– Váry Lili (HUN)
Lili 4 meneten keresztül végig verte a szerb kislányt, aki többször a ringből is majdnem kiesett, azonban a végén meglepetésünkre a szerb versenyző kezét emelték fel. Ezt az eredményt még a szerb edzők is furcsálták, a szervezők így akartak a helyi versenyzőnek Sandra Brodacka-nak sima döntőt biztosítani, ami még így is szorosra sikeredett. Lili nagyon el volt kenődve, hiszen neki ez volt az első olyan mérkőzése amit ilyen csúnyán elcsaltak. Dühét másnap a felnőtt 48 kg-os cseh versenyzőn töltötte ki, akivel edzőmérkőzést vívott.
A magyar csapat végeredménye: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronzérem
Aranyérem:
Wurst Nikolett
Csősz Nikolett
Csombor Vivien
Ezüstérem:
Nagy Kitti
Kozma Anita
Benke Sára
Bronzérem:
Váry Lili
Barankai Virginia
Bengernó Viktória
5. helyezett:
Faragó Orsolya

A verseny alatt végig tapasztalható volt a hazai versenyzők előnyben részesítése, ami nálunk is néhány fals eredményhez vezetett. Azok a versenyzők, akik nem jutottak be a döntőbe, más csapatok kiesett versenyzőivel vívtak edzőmérkőzéseket. Ezeket a mérkőzéseket a magyar bíró Kaczmarsky Róbert vezette le, aki nemcsak bíróként, de segítőként is a rendelkezésünkre állt. A torna alkalmas volt a fiatal magyar versenyzőknek nemzetközi tapasztalataik bővítésére, ezért a versenyen való indulásuk pozitívan hathat a további fejlődésükre.

Szeretném megköszönni a Szövetségnek a lehetőséget a csapat nevében, és egyúttal Nagy Lajos és Buncsek Zoltán edzőtársaimnak valamint Kaczmarsky Róbert bíró sporttársunknak a torna során végzett kimagasló munkájukat.

Seres Attila
Csapatvezető

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Lengyelországban jártak lányaink bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Faragóné Anikó hozzászólása:

    Csajok! Szeretettel gratulálunk Mindenkinek! Nagyon ügyesek vagytok!