Ez volt a 2012-es esztendő!

Ez volt a 2012-es év!

Szakosztályi beszámoló az elmúlt év eredményeiről!

Soha ilyen jó évet nem zárt még a Vecsés SE Ökölvívó Szakosztálya, mint az idei esztendőben. A magyar bajnokságokról 12 éremmel tértek haza versenyzőink, ehhez még 1 junior EB ezüst és 1 ifjúsági EB bronzérem is társult.
Ennek köszönhetően az országos ranglistán a TOP5-ben zártuk ezt a versenyévadot.

Nézzük kronológiai sorrendben a 2012-es év legemlékezetesebb pillanatait:

Január:
Január 7-15 között 3 vecsési lány utazott Szerbiába a magyar válogatott tagjaként. A 17 ország részvételével megrendezett I. Woman Cup elnevezésű viadalon Váry Lili ezüstérmet, Fadgyas Vivien és Vennes Dzsenifer pedig bronzérmet szerzett.
Január 28-án a Bizalom Kupa első fordulóján Faragó Orsolya győzelemmel kezdi az évet.

Február:
Február 4.-én a vecsési Dinoszaurusz Band adott koncertet, amelynek a bevételét a szakosztályunknak ajánlották fel. Ezúton is köszönjük a felajánlást!
Ebben a hónapban adta ki a MÖSZ a hivatalos 2011. évi szakosztályi rangsort. A Vecsés SE a 11. legjobb klub Magyarországon!
Váry Attila Tatán edzőtáborozik a junior válogatottal.
Vennes Dzsenifer régóta beteg kezét végre megműtik a Sportkórházban. Dzsenire ezután hosszú gyógyulás vár, a magyar bajnokságig nem is tud bokszolni.

Március:
1.-én az Utazás Kiállítás Olimpiai Pavilonjában a vecsési lányok képviselték a női ökölvívó sportágat.
Váry Attila ismét a tatai edzőtábor vendége.
A hónap végétől Váry Lili és Fadgyas Vivien csatlakozott Tatán a felnőtt világbajnokságra készülő válogatott kerethez.

Április:
Április 4-7. között rendezték meg az Utánpótlás Olimpiát, ahol 62 egyesület 276 versenyzője vett részt. A vecsési csapat 7 fővel vett részt a viadalon. Váry Attila aranyérmet, Horváth Dániel ezüstérmet szerzett. Bronzéremmel zárta a versenyt Lőczi Gergő, Varga Dávid és Laky Gergő.
Váry Lili a világranglista 19. helyén van rangsorolva. Lili az egyetlen ifjúsági versenyző hazánkban, aki a felnőtt világranglistán szerepel.
Váry Attila és Horváth Dániel Pozsonyban, az Olimpiai Reménységek Tornáján vett részt, amit Horváth Dániel meg is nyert.

Május:
6.-án megrendeztük a Vecsés Kupát, ahol 22 egyesület 102 ökölvívója indult. 18 versenyzőnkből 14-nek jutott ellenfél. 2 bemutató mérkőzés mellett 8 győzelem és 4 vereség az egyenlegünk.
Váry Lili előrelépett a 16. helyre a világranglistán.
Váry Attila Bakuban a Heydar Aliyev Kupán lépett ringbe a magyar junior válogatott tagjaként. Sajnos a selejtezőkben búcsúzott a versenytől.

Június:
Váry Attila a Szófiai junior EB-re utazott, ahol 52 kg-os súlycsoportban a selejtezők során búcsúzott a versenytől.
Itthon az V. Junghaus Gusztáv Emlékversenyen vettünk részt 12 versenyzővel. 7 ökölvívónk léphetett ringbe, 5 győzelmet arattunk.

Július:
Júliusban egy kis szünetet tartottunk, hogy az olimpián szereplő magyar sportolóknak tudjunk szurkolni!

Augusztus:
Az utolsó nyári hónapon először a kőszegi Ostrom Kupán vettünk részt, majd a ceglédi Bizalom Kupa fordulón léptünk a kötelek közé. Cegléden ismét nagy létszámmal, 16 versenyzővel jelentünk meg.
Megalakult a Vecsés SE faddi tagozata, miután a Faddon edző gyerekek Török István vezetésével a klubunkhoz igazoltak.

Szeptember:
Elindítottuk felnőtt hobbi bokszedzéseinket heti 3 alkalommal, Kangli Lajos edző vezetésével.
A Bizalom Kupa 5.-befejező- fordulója után derül ki, hogy a Vecsés SE megnyerte a Női összetett és a Férfi összetett versenyt is. A faddi tagozat 4 versenyzője is győzelemmel mutatkozott be a szakosztályban.
A hónap legfontosabb eseménye a Serdülő Magyar Bajnokság volt, aminek Vecsés adott otthont. Immár második alkalommal rendeztünk országos bajnokságot Vecsésen, így fel tudtuk használni a 2010-es női OB-n szerzett tapasztalatainkat. A szervezés így sem volt egyszerű! Az OB-n 43 egyesület 143 versenyzője jelent meg. A vecsési csapat 7 versenyzőt indított. Első alkalommal mutatkoztak be a faddi fiókszakosztályunk versenyzői Török István edző vezetésével. Az év első magyar bajnoki címét Lőczi Gergő szerezte Vecsés városának, Varga Dávid bronzéremmel zárta az országos viadalt.

Október:
Megkezdtük Üllőn az Általános Iskolában a kihelyezett edzéseket a helyi gyerekeknek heti 2 alkalommal, Kangli Lajos edző vezetésével.
Faddi bunyósaink közül heten Kercseligeten léptek ringbe.
Nagyberkiben 8 faddi induló, 8 győzelem.
A Junior OB-n 3 versenyzőnk indult: Váry Attila, Papi Bence, Horváth Dániel. Papi Bence magyar bajnok lett, Horváth Dániel pedig ezüstérmes.
Október 17-21 között Olaszországba utazott a magyar válogatott, soraikban 5 vecsési versenyzővel. A már rutinos válogatott Váry Lili és Fadgyas Vivien mellett Zsigri Viktor, Szabó Dániel és Hegedűs Diána első alkalommal volt tagja a nemzeti válogatottnak. Az Olaszország-Magyarország csapattalálkozón (2 mérkőzés volt) minden vecsési versenyző szépen helytállt.
A 3 lány Olaszországból rögtön Tatára utazott, ahol csatlakoztak a Junior és Ifjúsági EB-re készülő csapathoz. Vecsésről 5 versenyző volt a válogatott keret tagja: az ifi Váry Lili és Fadgyas Vivien, illetve a junior Nádasdi Judit, Varga Krisztina és Hegedűs Diána.

November:
A lengyelországi Wladyslawowoban megrendezésre kerülő Junior és Ifjúsági EB-n 4 vecsési lány szerepelt a magyar válogatottban. A juniorok között Hegedűs Diána ezüstérmet szerzett, az ifik között Váry Lili bronzérmes lett. A junior Nádasdi Judit és Varga Krisztina 5. helyen zárta a kontinentális bajnokságot.
Az ifjúsági OB-n Végh Benjámin bronzérmet szerzett.
A női OB-n 8 vecsési lány indult, és az EB fáradalmai ellenére 2 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel zárták az idei magyar bajnokságot. Junior korosztályban Varga Krisztina és Hegedűs Diána aranyérmes, Nádasdi Judit bronzérmes lett. A felnőttek között Vennes Dzsenifer ezüst, Váry Lili és Fadgyas Vivien bronzérmet szerzett. Faragó Orsolya és Szűcs Szabina 5. helyen zárja az OB-t.
A faddi bunyósok a Horváth Géza Nemzetközi Emlékversenyen szerepeltek Pécsen. Csicsó Jenő és Mátyás Krisztián aranyérmet szerzett.

December:
Az év utolsó megmérettetése a felnőtt magyar bajnokság. Lakatos Csaba bronzérmének köszönhetően idén először minden magyar bajnokságról hoztunk el érmet. Zsigri Viktor és Brúger László a szerencsétlen sorsolásnak köszönhetően már az első nap búcsúzni kényszerülnek.
A faddi bunyósok Kaposváron, Baján és Tatabányán vettek részt Pofon Partin.

Az idei sikerekben fontos szerepük volt a szakosztály edzőinek is, név szerint:
– férfi szakág: Varga Viktor, Mikus Ferenc
– női szakág: Seres Attila
– utánpótlás: Balatoni Balázs
– Faddi tagozat: Török István

Seres Attila
szakosztályvezető

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.