Bornemissza Nemzetközi Emlékverseny

Eger, 2012. május 31-június 2.


A versenyen 43 egyesület 173  versenyzője (82 serdülő, 91 junior) vett részt, a vecsési színeket 7 versenyző képviselte.

Serdülők:
44,5 kg Lőczi Gergő
46 kg Fitos Kornél
56 kg Varga Dávid

Juniorok:
50 kg Váry Attila
63 kg Papi Bence
66 kg Horváth Dániel
+80 kg Végh Kristóf

Első napi (csütörtöki) eredmények
Az első napon 4 versenyzőnk lèpett a kötelek közé:

Fitos Kornél a szolnoki Farkas Istvánnal mérkőzött. Kornél sok támadást indított, magabiztosan bokszolt és egyhangú pontozásos győzelmet aratott ellenfele felett.

Váry Attila a tavalyi magyar bajnok mezőkövesdi Paczók Erikkel került össze, Attila nagyon dinamikus ökölvívást mutatott be, végig irányította a mérkőzést, magabiztosan nyert.

Papi Bence
a többszörös magyar bajnok (válogatott) zuglói Bársony Bernárddal bokszolt. 2 menetig kiegyenlített volt a mérkőzés de a 3. menetre Bence sajnos elfáradt így vereséget szenvedett de teljesítménye bíztató a jövőre nézve.

Horváth Dániel az MTK-s Jónás Bélával kezdett, ellenfele sok mozgással megpróbálta Danit távoltartani ami sokszor nem sikerült neki így Dani a sarkoknál kemény határozott ütésekkel megsorozta és teljesen megérdemelten nyerte a mérkőzést.


A pénteki napon 6 versenyzőnk húzott kesztyűt a döntőbe jutásért. Eredményeink :
Serdülők :
Lőczi Gergő mindhárom menetben harcos magabiztos ökölvívással győzte le kaposvári ellenfelét Kovács Mártont. Gergő a mérkőzésen jó fizikai állapotról tett tanúságot.
Fitos Kornél az első menetben kicsit elaludt de a második, harmadik menetben már egyértelművé vált hogy ő nyeri a mérkőzést a salgótarjáni Szó Ákos ellen.
Varga Dávid
harcosan kezdte a mérkőzést ellenfelére már az első menetben számolni kellett, a második menetben egy ismételt számolás után a bíró leléptette ellenfelét így Dávid döntőfölényes győzelmet aratott, a Központi Sport Iskolás László József felett.

Juniorok :
Váry Attila sajnos az első menetben nem találta a ritmust, bizonytalan volt ezt ellenfele jól kihasználta, Attila a harmadik menetre jött rá ellenfele gyenge pontjaira ezt a menetet meg is nyerte, de ez kevés volt így elvesztette a mérkőzést a kiskunfélegyházi Bányai Arnold ellen.
Horváth Dániel
a tőle megszokott lendülettel kezdett. Egy bal felütést követően testen “megfogta” ellenfelét akire számolni kellett, a számolás után kemény fejre mért ütésekkel talált, majd egy testre mért jobb felütést követően ellenfelére megint számolni kellett így első menetben döntőfölénnyel győzött a debreceni Török Dávid ellen.
Végh Kristóf első mérkőzésén nagyon passzív volt, így sajnos az első menetben befejeződött a küzdelme és kikapott a salgótarjáni Oláh Gergelytől.

A szombati döntőbe 4 versenyzőnk jutott be.
Serdülők :
44,5 kg Lőczi Gergő
46 kg Fitos kornél
56 kg Varga Dávid
Junior :
66kg Horváth Dániel.

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.