Junior EB-Szófia

Elkezdődött Szófiában a juniorok ökölvívó Európa-bajnoksága, a magyarok két győzelemmel és három vereséggel zártak az első nap

Bársony Bernárd és Kovács Zsolt remekelt a ringben

Két remek győzelemmel kezdett a magyar válogatott a szófiai Junior Európa-bajnokság első versenynapján, amelyen végül 35 nemzet 245 ökölvívója mérlegelt, így több versenyzőnknek már a legjobb tizenhat közé jutásért is ringbe kellett lépnie.

A junior válogatott csapatkapitánya, Bársony Bernárd (63 kg) a tavalyi junior Eb-n bronzérmet szerzett, és azzal a nem titkolt céllal utazott el Szófiába, hogy ennél fényesebbel térjen haza a bolgár fővárosból. Bernárd az ír Darryl Byrne ellen kezdett, és hatalmas csatában 12-10 arányú pontozásos győzelmet aratott. A 63 kilós reménység legjobb nyolc közé jutásért a horvát Luka Plantics ellen folytatja, aki meglepetésre legyőzte az azeriek klasszisát, Sziradzs Szulejmanovot.

Szintén bejutott a nyolcaddöntőbe a debreceni Kovács Zsolt (75 kg), aki a politikában igencsak jól csengő nevű észt Vjacseszlav Gorbacsovot verte 12-6-ra, és a következő fordulóban, már a nyolc közé kerülésért egy újabb baltikumi versenyző, Denis Savdons ellen húz kesztyűt.

Az első nap még három magyar öklöző lépett szorítóba, és valamennyien – a papírformának megfelelően – vereséget szenvedtek. A vecsési Váry Attila (52 kg) az aranyesélyes Maszud Juszifzada ellen a harmadik menetben, az azeri bunyós döntő fölénye miatt szenvedett vereséget, a 15 éves Kovács Richárd (54 kg) az aktuális serdülő Európa-bajnok ír John Joyce-tól kapott ki 15-7-re, míg a kaposvári Tóth Richárd (60 kg) a német Jonathan Zumbe ellen kapott ki 15-10-es pontozással.

A mai magyar érdekeltségű mérkőzések

57 kg: Könnyű Richárd – Alekszandar Alekszandrov (bolgár) a 16 közé jutásért

80 kg: Grósz Zoltán – Blagoj Najdenov (bolgár) a 8 közé jutásért

+80 kg: Komor László – Domenik Thiemke (német) a 8 közé jutásért

Forrás:MÖSZ/B.Molnár László
Fotó:kuzdoter.com/Perutek János

Kategória: férfi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.